Acte d'inauguració de curs, 20 d'octubre, amb Marta Dahó i selecció de projectes finals

Marta Dahó. Fotografia de Maya Goded
20 d'octubre de 2015, a les 12.00h, al CaixaForum
Conferenciant :  Marta Dahó
Títol de la conferència: Amb quina llengua parla la imatge?

Marta Dahó (Milà, 1969)
És comissària d’exposicions i compagina la curadoria amb la docència i la investigació. Llicenciada en Història de l’art per la UAB i Màster en Estudis Avançats en Història de l’art per la Universitat de Barcelona. Actualment desenvolupa una tesi doctoral sobre pràctiques fotogràfiques i representació del territori i es membre del grup de recerca Art Globalization and Interculturality (AGI) de la Universitat de Barcelona.

Des del 1995 ha comissariat nombroses exposicions per a institucions de prestigi internacional com la Fundació Mapfre, amb qui actualment prepara una retrospectiva del fotògraf nord-americà Stephen Shore (setembre – novembre, 2014). Amb la mateixa institució va presentar la retrospectiva de Graciela Iturbide (exposició que va itinerar al Fotomuseum Wintertur, la Pinacoteca de Sao Paulo, el Museo de Arte Moderno de México i als Rencontres de la Photographie d’Arles). Al llarg de la seva trajectòria professional també ha treballat amb Magnum Photos (on va ser responsable d’exposicions entre el 2001 i el 2005) i a la sala Metrònom (responsable d’exposicions entre el 1995 i el 2001).

Ha col·laborat amb diversos festivals de fotografia com SCAN (membre del comité artístic en les seves dues primeres edicions i co-comissària de Talent Latent’o8), Fotofreo (Fremantle, Australia) on va presentar el diaporama d’autors emergents europeus An Idea of Europe, el festival de Fotografia de Roma on va comisariar Gioia ¿? Gioia, entre d’altres festivals i certamens on també ha presentat conferències i realitzat lectures de porfolis.


D'altra banda comptarem també amb la presentació de la selecció de projectes finals del curs anterior dels següents alumnes:

Gràfica audiovisual: Gian Paolo Pimentel Cobas.
Projecte: Opening Festival OFFF 2015.

Gràfica publicitària: Fernando Ramos Hernández.
Projecte: ¿Sabes lo que comes?

Il·lustració: Irene Garcia
Projecte: Nyctophilia.


ES Disseny gràfic: Judit Musachs.
Projecte: Gènere.

Animació: Laia Soley.
Projecte: Solidaris fins la medul·la.

Fotografia: Macarena Catalán Conejo.
Projecte: Odd youth: Anclados al pasado.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet