Fora de sèrie: tallers, masterclass, maratons.

Per tal que us pugueu apuntar als tallers de les Fora de sèrie, us adjuntem una breu descripció de cada una de les activitats. Recordeu que el preu de cada activitat és de 5 euros. Us podeu apuntar a dos tallers indicant-ne l'ordre de preferència. En cas que la demanda superi l'oferta es realitzarà un sorteig per otorgar les places.

Dimecres 6 de març

TALLER
De 09.00 h. a 12.00 h.
Diego Mallo. La ciutat context.
http://www.diegomallo.com/
Aquest taller d'il·lustració experimental es planteja com una mena de "passeig conceptual", on caminarem junts per diferents "carrers principals" (seran els nostres exemples), ens "perdrem" als "carrers secundaris" (propostes d'exercici), per tornar a trobar-nos en diferents "places de debat" per comentar i posar en comú les "experiències del viatge" i els resultats dels exercicis.
Tractarem la metàfora, l'al·legoria, la hipèrbole, la metonímia, la sinècdoque, la ironia, etc. i la seva expressió gràfica com a vehicle en la creació de la il·lustració.

MASTERCLASS
D'11.00 h. a 13.00 h.
B-side. Ignasi López. Autoedicions col·laboratives sobre el territori
http://bsidebooksblog.wordpress.com/
Per què territori? Què considerem autoria col·laborativa? Què és autoedició? Perquè autoeditar? Repàs de diferents tipus d'edició realitzats.  Diferents sistemes de finançament: POD, Crowdfunding, Autoproducció...
Com treballa un autor dins un projecte col·laboratiu en la recerca de finançament i en la difusió, tant com a coeditor com a coproductor.


TALLER
De 09.30 h. a 14.00 h.
Frank J. Maria. Animaldía. Taller de Pixilació Humana.
http://www.animaldia.com/
La pixilació és una tècnica d'animació amb la qual animem fotograma a fotograma elements del nostre entorn sense intervenir sobre ells. Qualsevol objecte quotidià és susceptible de ser animat i cobrar vida pròpia. Fins i tot els éssers humans podem ser tractats com a objectes i moure'ns d'una manera que seria impossible a la vida real. L'objectiu d'aquest taller és aprendre a aconseguir-ho.

TALLER
D'11.00 h. a 14.00 h.
Roger Serrat-Calvó. Els Altres Paisatges, una aproximació als paisatges periurbans i perifèrics.
http://www.rogerserratcalvo.com
El taller vol ser un acostament a una forma d'entendre el paisatge a través de la fotografia i l'art relacionat amb les perifèries urbanes. La primera part del taller serà introductòria en forma de classe magistral i farà un breu recorregut històric per treballs i autors representatius d'aquesta temàtica. L'acostament a aquest tipus de paisatge i treballs serà transversal, és a dir, el taller s'aproparà a la temàtica des de referents tan conceptuals com formals, alhora que també es donaran petites nocions de tècnica. Finalment es convidarà a l'alumnat a sortir i realitzar la seva pròpia sèrie fotogràfica. 


MARATÓ-TALLER-GIMCANA
De 09.00 h. a 20.00 h. (dies 6 i 7 de març). Coordina: Joan Morales.
PimPamPum: Anna Fuster i Daniel Julià. Realitat Mixta. ITINER-ART L’H
http://www.pimpampum.net/es
ITINER-ART L’H és una gimcana artística de realitat mixta, és a dir, un joc on els participants han de resoldre una sèrie de reptes d’expressió artística fent ús d’una plataforma tecnològica que explora les fronteres entre la realitat física i la realitat virtual.
Concretament, els alumnes participants agrupats en equips han de fer intervencions artístiques als carrers de L’Hospitalet de Llobregat. Aquestes intervencions han de ser efímeres i poden usar qualsevol tècnica, com ara la fotografia, el collage, l’stop motion, les accions de guerrilla, l'ús d'objectes trobats, les stencils, els murals, la reutilització de material de rebuig, etc.
Finalment, les obres s'han de filmar o fotografiar "in situ" i enviar a la web del joc a través del smartphone, afegint-hi un twitter explicatiu. A la web, les imatges quedaran geoposicionades en un mapa online, component així una mena de galeria virtual d’obres que ja no hi són.

MARATÓ-TALLER
D'11.00 h. a 13.00 h. i de 15.00 h. a 18.00 h.
Art of Many: Jofre Sanfeliu. La Consulta.
http://www.artofmany.com/
Una de les actuacions més agressives amb el territori urbà que podem viure a l’actualitat de forma cíclica són les campanyes electorals. Durant tres setmanes, estem sotmesos a una sobreexposició de missatges visuals, el resultat de la qual és, com a mínim, qüestionable.
Aprofitant que tard o d’hora ens veurem exposats a un altre esclat de missatges d’aquesta natura, ens avançarem als esdeveniments i desenvoluparem un taller per reflexionar sobre l’efectivitat d’aquestes campanyes, focalitzant la nostra atenció en l’objecte de la implementació gràfica. Intentarem buscar quines són les vies més adequades per aconseguir els objectius proposats i ens centrarem en el disseny i la comunicació. Parlarem de la identitat social, de la sobreexposició de missatges al territori urbà, de les responsabilitats del dissenyador i de comunicació en general. I farem dues campanyes electorals en un dia!
El taller està plantejat per desenvolupar-se en equips de treballs interdisciplinaris.


MASTERCLASS
De 15.30 h. a 18.30 h.
Eloi Maduell. Telenoika. Mapping.
www.playmodes.com
L'aplicació creativa de les noves tecnologies en un entorn urbà abasta un conjunt immens de tècniques i mitjans i és un camp d'experimentació i producció en moviment constant. El vídeo mapping ens permet utilitzar l'espai urbà com el mitjà de la projecció, com a decoració, com a instal•lació interactiva, com a visualització de dades, com a màrqueting audiovisual o per pur plaer audiovisual. Farem una ullada al vídeo mapping per entendre com es treballen els projectes i amb quines eines.

TALLER
De 15.00 h. a 18.00 h.
Sergi Cámara. El fotodocumentalista descalç.
http://www.pandorafoto.com/
El taller pretén dur a terme una acció fotogràfica col·lectiva al carrer i en un temps limitat. Es tracta de debatre, crear i exposar el treball en el temps que duri el taller.
En una primera part es presentarà el treball del col·lectiu PandoraFoto i s'analitzarà com s'enfoquen diferents temàtiques. En una segona part del taller, els participants hauran de debatre l'elecció de la temàtica de l'acció fotogràfica i l'organització del treball col·lectiu.
Seguidament, els participants sortiran a realitzar les fotografies i, posteriorment, es passarà a l'edició i tria col·lectiva de les imatges. S'acabarà amb el muntatge de les fotografies seleccionades a una mida de 2x2 metres i l'encolada final a l’espai públic.

dijous 7

CONFERÈNCIA-TALLER
De 09.00 h. a 10.00 h.
Alehop. Rizoma. Tejedores Urbanos. Anita García.
http://alehopcodesignxanitagarcia.blogspot.com.es/
Ens acosta als projectes dirigits a comunitats amb la finalitat de cocrear teixits socials, serveis i productes respectuosos amb el medi ambient.
Alehop és una eina que crea teixit continu i infinit donant vida a sistemes de convivència més equilibrats: COdisseny! Els productes i serveis neixen com a conseqüència de processos de participació col·lectiva. Impulsa mecanismes per a nodrir i projectar les comunitats en l'autogestió integrant-les en RED:Sostenible! Apropa l'ecodisseny i el medi ambient als col·lectius; reestructura elements existents; canalitza recursos propis creant sinergies i serveis participatius d'impacte social i econòmic per a què, sense augmentar, creïn una xarxa sostenible. La filosofia d'Alehop és la creativitat i l'enginy!
M'agrada plantejar-me reptes i no em fa por la falta de recursos; crec en ells com una estratègia per a reinventar-nos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet