Visita d’estudi a Helsinki i Tallinn


La coordinadora Erasmus, Isabel Codina i la coordinadora acadèmica del grau, Eva Moya, han realitzat un viatge a Finlàndia i Estònia per tal de fer una visita d’estudi a tres universitats d’art i disseny:
• School of Arts, Design and Architecture de la Aalto University a Helsinki (TaiK) arts.aalto.fi/en/
• Academy of Fine Arts de la University of the Arts Helsinki (Kuva) www.kuva.fi/en/
• Estonian Academy of Arts a Tallinn. (Eka) www.artun.ee/en/

Els dos centres superiors d’art i disseny de Helsinki (Taik i la Kuva) són dues universitats públiques de gran prestigi internacional. La visita a aquests centres ha permès a l’escola establir contactes per a futurs acords de mobilitat, conèixer de primera mà el seu avançat sistema pedagògic i les seves magnífiques instal·lacions. Així com conèixer els espais expositius que les dues universitats tenen al centre de la ciutat, on en aquests moments es mostren projectes finals de grau (Kuvan Kevät www.kuvankevat.fi/index.php/en) i màsters (Masters of Aalto moa.aalto.fi/2014/en/ ).

L’Estonian Academy of Arts a Tallinn (Eka) és la universitat pública d’art, disseny i arquitectura d’Estònia, on l’estudiant de grau en disseny gràfic, Jaume Bernaus (podeu veure la seva feina al compte de behance d'aquest enllaç), ha estat cursant el 2n semestre. La visita ha donat l’oportunitat de treballar en la coordinació de les mobilitats Erasmus i  conèixer la seu de la Facultat de disseny on s’imparteixen les especialitats de disseny gràfic, enquadernació, joieria, vidre, moda i estampació tèxtil, entre d’altres. Cal destacar la intensa activitat de l’Eka a la ciutat de Tallinn (www.artun.ee/en/academy/news/), com el festival Grafica povera organitzat pels graduats de disseny gràfic, Loopmang l’exposició de projectes de mobiliari i arquitectura i Tase 14, la presentació i mostra dels treballs finals de màsters, al museu d’arquitectura d’Estònia.

La visita a aquests tres centres ens ha mostrat els avantatges d’uns sistemes educatius basats en la multidisciplinarietat, la investigació i l’estreta cooperació amb el món cultural i empresarial del seu entorn.

Podeu veure més fotos de la sortida en el compte de facebook del centre.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet