El Serra i Abella a la Setmana Internacional d'ESAD Matosinhos



És necessari fer un Erasmus per completar la formació de l'estudiant de disseny? Parlem-ne.
«300.000 estudiants han rebut una beca Erasmus. Poden semblar molts, però és un nombre escàs si tenim en compte que hi ha 500 milions d'europeus. Europa no pot ser una experiència només per a una elit d'estudiants. Cal fer viure a milions de joves un any a Helsinki, Barcelona, Budapest o Roma».
Tot això ho afirma Enrico Letta, exprimer ministre italià i degà de la Paris School of International Affairs. L'afirmació pot semblar agosarada, però no es pot negar que engega un debat.
Precisament per conversar al voltant dels Erasmus, l'escola ESAD de Matosinhos va celebrar la Setmana Internacional, aprofitant que enguany commemora el 25è aniversari de participació en el programa. ESAD Matosinhos té associacions bilaterals amb més de 150 institucions d'educació superior de tot el món.
Així doncs, la setmana va compartir experiències d'escoles de disseny catalanes —Serra i Abella, BAU i Massana— i de països com Portugal (el país amfitrió), Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Romania, Turquia, Àustria, Lituània o Polònia.
La idea coincident de les xerrades girava a l'entorn de tres eixos: la importància de viatjar per aprendre, la necessitat de saber idiomes per a comunicar-se i enriquir-se i el plaer de progressar en el camp del disseny en àmbits inusuals. Al capdavall, idees que probablement la gran majoria comparteix. Ras i curt, si formeu part d'aquesta col·lectivitat, no dubteu a preparar-vos per a engrossir el nombre de 300.000 estudiants que ja han gaudit del programa.
Si voleu saber més sobre la setmana internacional a Matosinhos, feu clic en aquest enllaç:
http://www.esad.pt/en/news/esad-international-week
Si us voleu informar del programa Erasmus del centre, feu clic aquí (pestanya Internacional):
http://serraiabella.cat/





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet