Festival Blanc: la convenció del disseny gràfic

 
Blanc és ja la referència dels festivals de disseny gràfic a Catalunya, tot i cumplir-se tot just la quarta edició. I un cop més, una bona representació d'alumnes i professors del centre va fer-hi acte de presència.
Les conferències, el punt fort del festival, van oferir l'oportunitat d'escoltar des de dissenyadors que són autèntics referents, com la consagrada Pati Núñez, fins a autors emergents com els alumnes seleccionats per presentar el projecte final. De les xerrades en podem destacar l'originalitat i entusiasme de Pep Torres (director del Museu dels invents i les idees de Barcelone, el MIBA), la capacitat de marcar tendència en l'àmbit del disseny gràfic de Twopoints, la sobrietat i elegància dels productes editorials de Dídac Ballester i Ibán Ramón, la creativitat i capacitat de reinvenció dels Toormix, el virtuosisme en la fabricació de somnis de paper de WandaBarcelona, les rocambolesques històries de Run Design, la publicitat gamberra de La despensa o la precisió en el disseny tipogràfic de l'argentí Eduardo Manso.
Els crèdits, a càrrec de Bungalow, il·lustraven una història de ficció molt ben construïda, amb l'actuació d'alguns dels participants del mateix festival.
Cal parar especial atenció a la selecció de dissenyadors emergents, tant en el nou apartat d'amics del blanc (10 minuts llargs d'exposició per a cada participant) com en la ja clàssica secció de presentació de projectes finals. Si ens hem de guiar pel nivell mostrat per aquests participants, al disseny gràfic català li esperen anys de molt bona salut i talent.
Cal fer esment sobretot en la presentació d'Hamo Studio, amb un vídeo de les seves mares explicant a què es dedicaven els seus fills dissenyadors (pràcticament tots els assistents s'hi podien sentir identificats), la brillant teoria dels matrimonis entre client i dissenyador (amor i diners, amor sense diners i diners sense amor) d'Oriol Gayán i la altíssima qualitat del projecte final de l'alumna d'ESDI, Alba Miralles.
I encara una altra luxe: l'exposició La immaculada, amb participació de dissenyadors de renom de la talla de Lo Siento, Mariscal, Laura Meseguer, Brosmind...
No ens queda res més que felicitar els organitzadors, Raul i David, per la tasca que duen a terme any rere any i engrescar-los a que segueixin endavant amb més edicions. Nosaltres no hi faltarem.

Al twitter del @serraiabella hi podeu trobar la informació amb la nostra crònica en directe de l'esdeveniment. Més informació a l'etiqueta #blancfest

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet