Jornades per a docents d’escoles d’art i disseny públiques, Guadalajara: Comunicacions de professors (2)



Les II jornadas para docentes de escuelas asociadas a la CEA van dedicar un important espai a les comunicacions de professors. Així, es van compartir experiències docents interessants com l’ambiciós programa d’activitats de l’escola d’estiu de la Escuela de Artediez de Madrid; els projectes d’aprenentatge-servei (APS) de l’EASD de les Illes Balears presentatsper Pilar Rovira i el Manual de recursos tipográficos, una proposta didàctica de Chus Martínez de l’EASD València que ha publicat l’editorial Campgràfic.

L’EASD-ESDAP Serra i Abella, de L’Hospitalet va presentar dues comunicacions que van tenir una bona rebuda entre el públic assistent: Projecte final col·laboratiu i Les Jornades Fora de sèrie.
Eva Moya va mostrar l’experiència docent de la matèria Projecte final d’estudis dels ensenyaments superiors de disseny gràfic del curs passat. Els estudiants van desenvolupar projectes de disseny col·laboratiu treballant conjuntament amb les persones implicades en el projecte –usuaris i emissors durant el procés de disseny i van tenir la possibilitat de trencar amb els rols tradicionals del dissenyador amb molt bons resultats.
Tarpuna, hort social. Projecte final de Dana Smit.  Exemple de disseny col·laboratiu:  síntesis gràfiques de l’hort social realitzats pels usuaris.


‘Dissenyar amb l’usuari, no només per a l’usuari. Són experts en la seva pròpia experiència’
P. J. Stappers

El director de l’escola, Eduard Ducròs, va presentar les jornades Fora de sèrie descrivint amb entusiasme aquest model de tres dies d’activitats formats per un macrotaller, un programa de conferències i una festa final. Eduard Ducròs va defensar les Fora de sèrie com una necessària forma de trencar la monotonia habitual del curs i una saludable activitat pedagògica que permet l’encontre i l’intercanvi entre estudiants, professors i professionals en un ambient distès i festiu.

Presentació a càrrec d'Eduard Ducròs
Aquestes jornades per a docents d’escoles d’art i disseny han estat una excel·lent oportunitat per intercanviar experiències docents i un propici espai de reflexió sobre l’ensenyament del disseny. Volem agrair l’esforç organitzatiu a la CEA i a la Escuela de arte de Guadalajara.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet