Erasmus a Bratislava

Pràctiques Erasmus a Bratislava per
Mireia Domènech Pallarès

Tenia ganes de conèixer el centre-est d'Europa, que era per mi una de les zones més desconegudes del continent. La casualitat va fer que anés a Bratislava: una ciutat que aquí ningú sap ben bé on és ni a quin país correspon. La veritat és que jo tampoc en tenia gaire idea, així que vaig fer la maleta amb ganes de sorprendre'm.

Una de les coses que més em va cridar l'atenció en arribar va ser el contrast entre els edificis del centre històric i l'arquitectura soviètica: tan sols passejant es pot imaginar molt de la seva història. La seva situació geogràfica la col·loca entre grans capitals com Viena, Budapest i Praga. A Bratislava passen desapercebuts i ja els va bé. No té una oferta cultural comparable a altres ciutats d'Europa, però és un bon lloc on viure: segur, tranquil i econòmic. Val la pena visitar els voltants de la ciutat, com el castell de Devín i zones verdes al voltant del Danubi. Molt recomanable tastar plats tradicionals com el Halušky, la sopa d'all servida dins un pa de pagès i el Bryndza (formatge d'ovella).

És difícil trobar una empresa millor que Komplot Advertising per fer les pràctiques. Amables i atents del primer fins a l'últim dia, van confiar en mi encarregant-me projectes reals per clients des de ben aviat. Formen un equip petit de set persones, però tenen clients tan importants com l'actual president d'Eslovàquia.

Passar tres mesos a Bratislava m'ha fet descobrir moltes coses que desconeixia, com el caràcter i costums dels eslovacs, i he pogut visitar gran part del centre d'Europa, tal com volia. També he conegut persones de diferents països, algunes de les quals s'han convertit en bons amics. En definitiva, ha estat una experiència positiva que repetiria sense dubtar-ho.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet