Carlos Truebas, Blanc Festival 2016. «Amb aquest projecte proposo ajudar nens sords en el procés d'aprenentatge de la parla»



D'entrada, les reaccions a twitter a la presentació del projecte:

Alexis Diaz Garduño @alexisdiazgar 11 nov.
Un diez para la escuela @serraiabella y sus premisas en el TFG de sus alumnos.Soluciones para problemas reales #blancfestival


la Negreta @laNegreta 11 nov.
Projectes socials com el Carlos Truebas són fantàstics, felicitats! #pfc #blancfest


Blanc Festival @BlancFest 11 nov.
De @serraiabella Carlos Truebas y su PFC, impresionante! @ CASINO L'ALIANÇA DEL POBLENOU https://www.instagram.com/p/BMq3WSMjCLu/

Alexis Diaz Garduño @alexisdiazgar 11 nov.
Necesitamos a más Carlos Truebas en el mundo del diseño gráfico. Enhorabuena! #blancfestival


En resum, disseny  gràfic per ajudar. El projecte final de l'alumne d'estudis superiors de disseny gràfic, va ser seleccionat entre els quatre projectes que es van presentar en l'edició d'enguany al Festival Blanc de disseny gràfic de Catalunya. El projecte, concretat en una app per a tauleta, ofereix una solució elegant i senzilla per ajudar nens sords —amb un mínim de capacitat auditiva— en el procés d'aprenentatge de la parla.

Per tal d'assolir l'objectiu, el Carlos Truebas analitza com visualitzar de manera gràfica els ritmes fonètics i tradueix en un nou codi visual molt intuïtiu l'alfabet dactilològic. L'estratègia conceptual del projecte cerca equilibrar els conceptes d'objectivitat i emoció, mentre que per a la paleta de colors utilitza la gamma cromàtica associada a les ones de freqüència de llum i so. Tot plegat, un projecte esplèndid, ben documentat i argumentat que ofereix una solució efectiva a un problema concret.

L'enhorabona, Carlos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet