Screen Tests - EASD Serra i Abella


Warhol triava entre els visitants de la Factory aquells que considerava que tenien potencial d’”estrella” per protagonitzar screen tests (proves de càmera) en unes condicions molt concretes. Els hi demanava d’estar-se quiets de cara a la càmera durant els 4 minuts que durava la gravació, sense parlar, sense parpellejar. Les gravacions eren generalment individuals i en pla curt, i es van fer en 16mm, en blanc i negre, sense so i amb la càmera estàtica sobre el trípode.
La limitació dels condicionants provoca una tensió particular que convida l’espectador a endinsar-se en la psicologia del personatge.
Els Screen Tests originals d’Andy Warhol van ser filmats entre 1964 i 1966, i se’n van fer més de 500. Nosaltres els hem recreat per a la l’exposició La música d’Andy Warhol (Can Trinxet, L’Hospitalet de Llobregat, 2017), a través de 10 sessions fetes en diferents dies, amb aquells dels seus visitants i organitzadors que han volgut participar.
El projecte l’ha dut a terme el departament de Gràfica Audiovisual de l’EASD Serra i Abella de L’Hospitalet de Llobregat, amb professorat i alumnes de 1r i de 2n curs.

Coordinació: Angie Ballester Mas
Professorat: Elisabeth Salvador Guillén, Joan Vendrell Bonet, Sergio Morcillo Barberà.
Alumnat: Iván García López, Sira García Sánchez, Judith Prats Pavía, Dave J. Quiñónez Lino, Adriana Trujillo Rubio, Giuseppe Puma, Jordi Catasús, Arnau Pubill Fuster, Joan Solé Díaz, Joana Caballero Carrillo, Lucía Hierro Ruzafa, Sílvia Lladosa Ruana, Maria Torres Querol, Guillem Rodríguez Martínez, Laura García Ibars, Gemma Ortega Rams.


Podeu veure-ho:
https://youtu.be/uzn9K-6UNQw

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet