Col.laboració amb Nino Galissa



El músic de Guinea Bissau Nino Galissa ha visitat l’aula del grup de 2n curs de Gràfica audiovisual. El motiu és la nostra col·laboració en l’espectacle musical que oferirà el músic al mes de juny del 2018 al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat.
El projecte el duran a terme els alumnes en el marc del seu Projecte Integrat.
Aquesta iniciativa és fruit del contacte amb l’ONG Djumbai de L’Hospitalet de Llobregat, que dirigeix en Joan García, i comptem també amb la col·laboració de Torre Barrina, de la mateixa ciutat, a través de Mattia Carenini.

Nino Galissa (Bubacar Galissa Kouyaté) prové d’una família “griot” de la regió de Gabú (tribu Mandinga). Els “griots” són cronistes socials, que mantenen viva la tradició cultural a través de les seves cançons. El seu pare, Buli Galissa, fou un personatge molt destacat, considerat el millor intèrpret de la Kora i pare i instructor de tota una saga d’intèrprets de la Kora. En Nino, que actualment viu a Barcelona, està centrat en mantenir viva la tradició d’aquest preciós instrument, i sosté a Guinea Bissau una escola per a la seva difusió.

Nino Galissa ens va comunicar aspectes molt interessants sobre la seva cultura i el seu paper com a músic, va respondre les múltiples preguntes dels alumnes i ens va dedicar en exclusiva la interpretació d’algunes peces musicals amb la Kora. 





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet