Crònica de les Jornades Fora de sèrie #Fake

Jornades d’art i disseny
EASD Serra i Abella
15 i 16 de març de 2018 

L’EASD Serra i Abella ha organitzat un curs més les Jornades d’art i disseny Fora de Sèrie, un esdeveniment transversal i integrador que té l’objectiu de dinamitzar i enriquir l’experiència acadèmica. En aquesta edició les jornades han girat entorn del concepte fake, de les falses aparences, les impostures i el simulacre.
Les Jornades fake van començar amb una marató creativa on van participar equips d’alumnes de totes les especialitats i va continuar amb dos nous formats d’activitats que van tenir molt bona acollida: les Microxerrades 8x8 i els Visionats / Networking.
La fórmula de 8 xerrades de 8 minuts en la que van participar professionals del disseny gràfic, la il·lustració, l’animació, la fotografia i el motion graphic(la major part d’ells antic estudiants de l’escola) va resultar tot un èxit tant per l’assistència de públic com pel ritme dinàmic i engrescador de les xerrades. La posterior sessió de Visionats/Networking, on els estudiants van poder compartir experiències i mostrar els seus portfolis als professionals participants en les microxerrades, va tenir molt bona resposta i una àmplia participació.
Aquest curs totes les especialitats de l’escola han desenvolupat un projecte comú sobre el concepte fake que ha donat com a resultat quasi 500 peces, entre imatges i creacions audiovisuals. El Projecte Fake va tenir el colofó durant el segon dia del Fora de Sèrie amb l’exposició dels resultats del projecte i la  filmació amb Stopmotion d’una instal·lació dinàmica al pati de l’escola feta amb totes les imatges fake de 20x20 cm i amb les que,posteriorment, es va formar un mosaic a l’interior de l’escola.
Durant les Jornades també ha tingut lloc la presentació de la nova identitat de l’escola a càrrec d’un equip de dissenyadors Òscar Medina, Albert Ramon i Sergi Delgado, tots tres antics estudiants de la nostra escola, campus ESDAP. Una imatge flexible i oberta que representa la identitat de l’escola i amb la que s’obre una nova etapa per l’EASD Serra i Abella.
Després del tradicional dinar, botifarrada al pati de l’escola, va tenir lloc  l’acte institucional d’entrega dels premis al cartell de les Festes de Primavera de L’Hospitalet que aquest any ha estat per Carolina Muro i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat. Les Jornades es van tancar amb la fake#festa preparada per l’equip d’estudiants de 4t curs ESDAP.
No podem oblidar l’alt nivell de la gràfica de les jornades feta per l'equip fake format per estudiants així com la implicació de professors i personal de l’escola en l’organització i coordinació de les activitats. Sense totes aquestes persones a més a més de la participació dels estudiants, el Fora de Sèrie no seria possible.

Marató creativa 


 


microxerrades 8x8


Visionats/Networking

Stopmotion fake
Exposició fake

Cartell Festes de Primavera l'H
 Cloenda fakfesta


Equip Identitat #fake

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet