VISITA GUIADA DELS ALUMNES DE 2N CFGS FOTOGRAFIA A L’EXPOSICIÓ LEE MILLER I EL SURREALISME A LA GRAN BRETANYA


Del 31/10/2018-20/01/2019. FUndació joan miró. Exposició temporal.




Dimecres 7 i dijous 8 de novembre els alumnes de segon curs del CFGS de Fotografia van realitzar la visita guiada a l'exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya.

Aquesta sortida es relaciona amb el Projecte Fotogràfic Coetanis vinculat a la mostra Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya de la Fundació Joan Miró.

L'exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya ens aproxima a un dels pols més importants de la complexa xarxa internacional del moviment surrealista. La fotògrafa nord-americana Lee Miller i el seu company, l'artista anglès Roland Penrose, van exercir d'ambaixadors de la causa surrealista a territori britànic i també van mantenir una estreta relació amb Joan Miró, qui va tenir un contacte permanent amb l'escena britànica que va culminar, l'any 1964, amb una exposició monogràfica a la Tate Gallery.

La mostra ens convida a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques des de la mirada d'una de les seves integrants més destacades, la fotògrafa Lee Miller. Amb la seva figura com a eix vertebrador, l'exposició aborda des de la dècada dels trenta fins principis dels cinquanta del segle passat a través de nou capítols que ofereixen una amplia selecció d'obres i autors que permeten adquirir un coneixement més profund de l'impacte del moviment surrealista al Regne Unit i la seva dimensió internacional. L'exposició compta amb pintures, escultures i fotografies de Joan Miró, Man Ray, Paul Nash, Salvador Dalí, Eileen Agar, Max Ernst, Henry Moore, Leonora Carrington, Yves Tanguy, Roland Penrose i Lee Miller, entre d'altres.

Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya és una producció de The Hepworth Wakefield en col·laboració amb la Fundació Joan Miró. La versió ampliada que es presenta a Barcelona compta amb el patrocini exclusiu de la Fundación BBVA.


Comissariat de l’exposició:

Eleanor Clayton (The Hepworth Wakefield), amb el suport a Barcelona de Martina Millà, Teresa Montaner i Sònia Villegas (Fundació Joan Miró)


Visita guiada:

Martina Millà (Fundació Joan Miró)



Coordinació Fundació Joan Miró:

Jordi Clavero i Serafín Álvarez


Projecte Transversal:

Teoria Fotogràfica II i Projectes II (CFGS Fotografia)



Coordinació EASD Serra i Abella:

Amat Jacobo, Isabel Codina, Aleydis Rispa i Núria Martinez Seguer.



Alumnes:

CFGS de 2n Curs de Fotografia



Més información a:
https://www.fmirobcn.org/ca/exposicions/5741/lee-miller-i-el-surrealisme-a-la-gran-bretanya

Fotografies:

Serafín Álvarez, Aleydis Rispa i Núria Martinez Seguer.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet