Alberto García Alix i Animac

Fotografies: Alberto García Alix
Divendres 8 de febrer, els alumnes d'animació van visitar l'exposició  d'Alberto Garcia Alix al Palau de la Virreina i després van assistir a la presentació d'animac, el Festival Internacional de Lleida, al CCCB.
Carolina López va comentar la programació del festival i la realitzadora Heilborn, creadora de treballs com 'Big Mike', va oferir  una xerrada on va explicar el seu interessant procés de treball, il·lustrat amb exemples. A més, abans de la presentació es va projectar el curt 'Slavar' (Suècia, 2008), que denuncia la pràctica no reconeguda pel govern del Sudan d'utilitzar les dones i els nens com a esclaus, el terrible efecte col·lateral d'una llarga guerra fratricida sense gaire cobertura de la premsa i que els polítics van preferir oblidar.

La cinta es basa en una entrevista realitzada al 2003 a Abuk i Machiek, una nena de 9 anys i el seu germà, de 15, utilitzats per la milícia pagada per l'estat al Sudan i alliberats gràcies a una organització amb James Aguer al capdavant. En aquest film l'animació exerceix com a escut protector de la identitat, una cosa especialment valuosa quan l'objecte del documental són els nens.

'Slavar' és un curtmetratge de 15 minuts codirigit per Hanna Heilborn i David Aronowitsch, i és la segona pel·lícula d'una sèrie de documentals animats, centrada en les difícils situacions que sovint viuen nens de tot el món. La trilogia està formada per dos curts documentals més que són 'Gömd' i 'Sharaf'. 'Slavar' va guanyar el Gran Premi Cristall del Festival Internacional d'Animació d'Annecy i va rebre Menció Especial del Jurat a la Berlinale.
 
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet