Cutmetratges a competició a Sitges 2013

L'11 d´octubre, els alumnes de segon d´animació audiovisual van assitir a la projecció de curts d'animació a competició I, del festival internacional de cinema fantàstic de Sitges. Els curts que es van projectar van ser:


The Triangle Affair, Un exemple que els països bàltics segueixen estant al capdavant de l'avantguarda de l'animació mundial. Un drama geomètric, en un curt prodigiós des del punt de vista tècnic.

Betty's Blues,  la història d´un jove guitarrista prova sort en un vell local de blues a Louisiana. Un curtmetratge on el mateix argument és un blues. Màgic i malenconiós.
Drunker Than a Skunk, adaptació d'un poema de Walt Curtis sobre un poblat de cowboys que
turmenta el borratxo local, cap de turc i personatge 100% plymptonesc.

The Blood of the Bear, El bosc és una localització que alberga material narratiu de primera i grans lliçons de vida. En aquest cas, és el marc de la trobada d'un noi amb un gran ós blanc, que l'ajudarà a acceptar la malaltia del seu pare.

The Fox and the Chickadee, Una faula sobre la vida natural i la depredació en què res és el que sembla, amb un prodigiós disseny de ninots i esplèndids actors donant amb les seves veus autèntica vida als personatges.

Ed, drama molt humà protagonitzat per animals.

The Hopper, drama en el qual el jove Dexter i el seu amic Kevin decideixen, en mala hora, robar a un grup de traficants de droga. Naturalment, tot surt malament.

Canti della forca

Kick-Heart,  Masaaki Yuasa, una institució en la indústria de l'anime, ha preferit recórrer al crowdfunding per produir amb total llibertat aquesta sorprenent història d'amor boig entre dos lluitadors.

Peau de chien, Intentant escapar d'un destí funest, un gos de carrer roba l'abric d'un mort. L'impensable succeeix i el gos acaba ocupant, literalment, el lloc de l'antic propietari de la peça i descobreix que escapar de la destinació no és fàcil.

History of Pets, En una rememoració nostàlgica de la seva infància, el protagonista d'aquest curtmetratge fa un sentit homenatge a totes aquelles mascotes que van trobar el seu final en les més curioses (però no per això menys tràgiques) circumstàncies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet