Simulacre d'avís per risc químic, missatge de la Direcció General de Protecció Civil

La Direcció General de Protecció Civil realitza cada any dues proves de sirenes d’avís a la població per risc químic. Aquestes sirenes estan instal·lades als municipis on, en cas que es produís un accident químic en un establiment industrial, la població podria ser afectada.

La segona prova d’enguany es realitzarà el dijous 19 de novembre. L’objectiu és familiaritzar la població amb els sons d’avís, és per això que us demanem que feu difusió de la data de la prova de sirenes entre tots els treballadors del centre, l’alumnat i l’associació de pares i mares d’alumnes.

En situació d’emergència és molt important poder actuar amb rapidesa, especialment en els centres educatius, per això us convidem a participar activament realitzant un simulacre de confinament durant la prova de sirenes en el vostre centre educatiu

HORARI D’ACTIVACIÓ DE LES SIRENES D’AVÍS PER RISC QUÍMIC
19 de novembre de 2015
L’activació de les sirenes és farà per sectors de risc i en diferents fases amb la següent cronologia:
9:30h Comprovació de les comunicacions de veu a través de la xarxa RESCAT.

Sector Químic del Llobregat – Barcelonès + Port de Barcelona i Zona Franca
Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de
Cervelló, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans.
 
10:00h Activació de les sirenes en alerta
10:15h Activació de les sirenes en fi d’alerta

Trobareu més informació sobre el risc químic i la prova de sirenes, material en diversos idiomes i un material informatiu específic per als centres educatius a la nostra pàgina de consells: http://interior.gencat.cat/riscquimic.


Us recordem també que es tracta d’un simulacre, no d’una situació real, per això cal tenir en compte el següent:

§  En funció de l’àrea on es trobi el vostre centre, podria ser que no sentíssiu les sirenes, però és convenient que conegueu aquesta actuació que es fa en el terme municipal on esteu ubicats.
En una situació d’emergència real: en cas d’un perill que us pugui afectar, seríeu avisats pels responsables de protecció civil del vostre municipi o per qualsevol altra autoritat que participi en l’emergència.

§  Les sirenes estan fetes per ser sentides des de l’exterior, ja que és la gent que es troba a l’exterior la que està en perill. Com que es tracta d’un simulacre només sonaran una vegada a cada municipi (d’inici i de final d’alerta).
En una situació d’emergència real: en funció de la durada de l’emergència, les sirenes es farien sonar varies vegades per a alertar a aquelles persones que no les haguessin sentit i avisar-los per tal que es confinin.

Igualment, durant el simulacre, podeu fer el seguiment de cada activació de les sirenes a través del twitter de la Direcció General de Protecció Civil: @emergenciescat

Cordialment, 
Subdirecció General de Programes en Protecció Civil
Direcció General de Protecció Civil
Departament d’Interior

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet