La performance audiovisual: Xerrada a càrrec de Paco Gramaje


Dimarts 17 de maig vam comptar amb la presència de l’artista audiovisual Paco Gramaje,
especialitzat en la fusió de música, vídeo i dansa.
Al llarg de dues hores, ens va fer un interessant recorregut per les seves obres principals, com Kreomancer o Girasomnis, explicant-nos de forma generosa detalls tècnics i anecdòtics que en general es desconeixen i que poden facilitar molt la feina dels dissenyadors audiovisuals que ara comencen.
El seu procés de treball consisteix en seleccionar en primer lloc la música, que considera l’autèntica alma mater dels seus projectes, després la part visual i, encabat, el treball amb els professionals de l’escena.
La gran importància que concedeix a la música l’ha portat fins i tot a formar-se en aquest àmbit i crear les seves pròpies peces musicals per als seus projectes.
Pel que fa a la part visual, sovint experimenta amb les darreres novetats del programari gràfic del sector i els seus plugins, i al mateix temps, ha col·laborat en alguns projectes amb un il·lustrador professional que dibuixa en temps real sobre l’escena.
Per acabar, valora en un grau molt alt el treball en viu amb actors/ballarins, ja que proporciona als projectes una nova dimensió.
Finalitzada la xerrada, va veure i comentar els treballs de mapping dels alumnes assistents.

Paco Gramaje és creador audiovisual freelance, dissenyador i productor d’espectacles de dansa. Realitza projectes multidisciplinaris que abasten l’animació 3D, els efectes especials, els gràfics en moviment, la producció i postproducció d’àudio i vídeo, les performances audiovisuals, així com tècniques de VJjing i de mapping.
La conferència ha estat organitzada pel departament de Gràfica audiovisual i hi han assistit els alumnes de 2n curs del CFGS de Gràfica Audiovisual.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Activitat de Croma al Cifo de l'Hospitalet