Àlex Trochut: treball, sort i talent


Alumnes de grau, alumnes de cicles, antics alumnes, professors, col·laboradors, conferenciants; una nombrosíssima representació del Serra i Abella va fer acte de presència ahir a la conferència d'Àlex Trochut, fet que demostra l'enorme popularitat i interès que genera aquest extraordinari creador.
L'acte, enmarcat en les activitats del DNIT previstes al CaixaForum per a l'últim divendres de cada mes, va oferir la ocasió de veure de ben a prop la feina i el procés de treball de Trochut.
La conferència va ser una defensa de la potència visual del disseny d'arrels nord-americanes, però emparat en un procés de treball molt exhaustiu, meticulós, documentat i rigorós, que l'apropa també a la tradició i conceptes del disseny europeu.
La xerrada es podria comentar de manera molt extensa però, a manera de resum, és interessant destacar un parell de detalls finals.
El primer, com es va definir l'autor en tres paraules: treball, sort i talent. Insistint en què la major part del percentatge se l'enduia, de llarg, el primer dels conceptes.
El segon, una lliçó per a tot aquell qui s'enfronta a un procés de disseny: els estats de la creació, resumits en cinc etapes. Estancament, imitació, dubte, error i, finalment, satisfacció personal.
Gràcies, Àlex, per compartir la teva experiència.
Un últim apunt. Preneu nota. Divendres 30 de novembre, els germans de Brosmind, també molt recomanables.




Comentaris

  1. Un dissenyador parlant d'estats de creació!
    La descripció del seu procés s'apropa més al d'un artista (estancament, imitació, dubte, error i satisfacció personal) que al d'un dissenyador (encàrrec, documentació, hipòtesi, execució i validació)
    Art i disseny de la mà d'Alex Trochut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la descripció final recorda potser al procés artístic, però el procés que va explicar i mostrar en la creació dels seus treballs seguia les directrius que assenyales en el segon cas.
      Salutacions.

      Elimina
  2. Els procesos creatius d'ambdues disciplines no són tan distants com la concepció romàntica de l'art ens ha volgut fer creure.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

EL PROJECTOR | ESCOLA SERRA I ABELLA - Fundació Foto Colectania

Exposició ALIATGES a l'ESPAI NAU U - 003